Jika di dunia bila kita nampak kala jengking, lipan bara, ular dan sebagainya pasti kita akan lari atau bg yg berani akan membunuhnya..Tetapi bila kita sudah memasuki alam kubur, kita tidak mampu lg untuk berbuat apa2...


Bg yang selalu meninggalkan solat bahkan yg melengah-lengahkan solat,ular akan melilit tubuh kita...kala jengking akan menyengat bahkan ada yg lebih dahsyat dari itu yg kita belum tahu lagi...Waktu itu tiada sapa yg boleh tolong kita,bahkan orang yg paling kita sayang pon tidak tahu apa nasib kita di dalam kubur..


Jika kita selamat pada fasa tersebut yakni kubur,maka fasa-fasa yg seterusnya akan menjadi lebih mudah..Jika kita orang yg dicintai Allah,maka kubur membelai dan melayani kita bagaikan seorang ibu..Tetapi jika kita mati dalam kemurkaan Allah, maka kubur akan menghimpit kita sehingga tulang rusuk bertemu....Nau'zubiilah..


Marilah sama2 kita ingat, bahawa tujuan kita diciptakan adalah untuk beribadah kepada Allah...Beribadah kpd Allah...Beribadah kpd Allah...


Sy sayang semua saudara islam saya, sy syg kaum kerabat sy,sy syg sahabat2 sy dan sy berharap kita semua akan bertemu lagi di syurga sana..insya Allah...amin..

No comments:

Post a Comment